Anna Krogerus

Yksin sinun

Tragikomedia parisuhteesta ja sen vuosirenkaista

Muistatko vielä, miltä tuntui herätä puolison vierestä niinä aivan ensimmäisinä aamuina?

Oletko koskaan miettinyt, miksi olette puolisonne kanssa valinneet toisenne kaikki nämä vuodet? Entä miksi valitsette toisenne tänään? Oletko koskaan hävennyt parisuhdettasi? Vakuuttunut siitä, että kaikilla muilla menee paremmin – ainakin sängyssä?

Oletko koskaan tuntenut syvää surua siitä, että kaikkein läheisin ihmissuhde tekee teidät molemmat vain yksinäisiksi?  Tai haaveillut siitä, että vielä joskus voisitte maata vierekkäin sängyllä ja nauraa tikahtuaksenne kuin lapset?

Yksin sinun on syvä ja kaunis esitys miehestä ja naisesta, pitkästä parisuhteesta, jonka vuosirenkaiden väliin on tiivistynyt puhumattomia asioita. Se on esitys läheisyyden kaipuusta ja niistä esteistä, joita itse rakennamme yhteyden mahdollisuuksien tielle.

Mutta vaikka lähelle on pitkä matka ja monta ruttuista lakanaa viikattavana, Yksin sinun naurattaa ja lohduttaa. Kuten Krogeruksen näytelmissä aina, ihmistä katsotaan häpeämättömän rehellisesti mutta rakkaudella, sydämen läpi.

Teos on suunnattu kaikille parisuhteessa eläville, niissä pettyneille ja niistä haaveileville.

Esitys on Kajaanin Kaupunginteatterin ja Varkauden Teatterin yhteistuotanto. Kantaesitys saa ensi-iltansa Kajaanissa 22.9. ja Varkaudessa 5.10.2018.

Näyttämöllä Kajaanin Kaupunginteatterista näyttelijä Eeva Aitta ja Varkauden Teatterista teatterinjohtaja Kari Suhonen.

Kesto 1 h 50 min, sis. väliaika 20 min.

Käsikirjoitus Anna Krogerus
Ohjaus Eino Saari
Lavastus ja pukusuunnittelu Markku Hernetkoski
Äänisuunnittelu Kari Suhonen
Valosuunnittelu Henri Pyy

Kuvassa Kari Suhonen ja Eeva Aitta