Neil Simon

Poikamiesboksi

Chuck Baxter on yksi monista toimistovirkailijoista suuressa vakuutusyhtiössä. Hänellä sattuu kuitenkin olemaan  takataskussaan jotain, mikä auttaa häntä pääsemään esimiestensä suosioon: asunto kaupungin keskustassa. Paikka, jossa nämä voivat viettää aikaa naisseurassa vaimojensa tietämättä. 
Chuck siis päätyy lainaamaan avaintaan esimiehilleen toivoen saavansa kiitokseksi edes pienen kädenojennuksen. Eikä aikaakaan kun mies alkaa kohota urallaan. Tietyssä vaiheessa Chuckin on päätettävä, kuinka pitkälle hänen moraalinsa venyy. Onko uraputki hänelle tärkeämpää kuin rakkaus ja inhimillisyys? 
 
Komediallinen Broadway -musikaali on täynnä säkenöivää, vauhdikasta dialogia ja aitoa 1960-luvun charmia. Ennen kaikkea se valloittaa kuitenkin popvelho Burt Bacharachin musiikilla, jossa keveys ja koskettavuus yhdistyvät hilpeän svengaavasti.
 
Musikaali perustuu Billy Wilderin ja I.A.L. Diamondin kirjoittamaan elokuvaan The Apartment. Se voitti valmistuttuaan parhaan elokuvan Oscarin lisäksi neljä muuta Oscaria. 
Chuck Baxterin roolissa vierailee meidän upea tangokuninkaamme Petri Hervanto.

Kesto noin 2 tuntia 40 minuuttia, sis. väliaika 20 minuuttia.

Ensi-ilta 15.10.2016

Katsojan kommentti:
Hei. Kävin katsomassa lauantaina Poikamiesboksi -musikaalin ja olipa kerrankin mahtava nähdä, kun noin hienosti soittava ja svengaava bändi oli esillä esiintymislavalla ylhäällä, eikä piilossa. Mielestäni aika iso osa musikaalia. Hienoa soitantaa muusikoilta ja kaunista laulamista näyttelijöiltä. Iso kiitos koko työryhmälle. Hieno esitys ja musikaali.
Mika, 28.11.2016

 

Käsikirjoitus: Neil Simon • Suomennos: Mikko Viherjuuri • Musiikki: Burt Bacharach • Ohjaus: Veera Airas • Kapellimestari: Sami Ruutiainen • Koreografia: Elina Turpeinen  • Lavastus: Sami Härkönen • Puvustus: Taina Peltomäki
 
Kuvassa Petri Hervanto