Vekara-Varkaus Teatterilla

Kesän 2019 Teatterin taikaa -kurssin ilmoittautuminen on alkanut
 

Teatterin taikaa 2019 on näyttämötaiteen ja ystävyyden lumoissa
Ryhmä harjoittelee ja valmistaa intensiivikurssilla satuseikkailun  ”Einokkipoika”, jota esitetään vekaraviikolla Varkauden Teatterin näyttämöllä.

Näytelmää harjoitellaan viikolla 23 maanantaista 3.6. ja perjantaihin 7.6. klo 12-16. Vekara-viikolla harjoitellaan maanantaista keskiviikkoon klo 10-14 ja torstaina klo 16-19. Torstai-iltana ryhmä osallistuu Kesäkadun Vekara -kulkueeseen. Ensi-ilta on perjantai-iltana 14.6.19. Muut kaksi esitystä ovat lauantaina 15.6.19.

Teatterin taikaa –kurssilla tulevat tutuksi teatteri-ilmaisun perusteet. Ryhmän ohjaajaksi ja vetäjäksi saimme oululaisen draamaopettajan ja teatteri-ilmaisunohjaajan Hanna Hautalan.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 15 teatterin tekemisestä kiinnostunutta lasta ja nuorta, iältään yli 10–vuotiaita. Osallistujat eivät tarvitse aikaisempaa kokemusta näyttämötyöstä, ainoastaan vaaditaan sitoutuminen harjoitus- ja esitysaikatauluihin.

Tule mukaan kokemaan teatterin tekemisen maaginen maailma ammattiteatterin lavalla
Kurssilla tutustumme näytelmään ja sen rakenteisiin. Kurssilaiset valmistavat satuseikkailun ”Einokkipoika”.

Esimakua tulevasta
Satumainen seikkailu yhdessä taidemaalari Ville von Värinapin, säveltäjä Duurisen ja runoilija Ilmarisen kanssa!

Koko perheen näytelmässä seurataan Einokkipojan huikeaa matkaa kuvataiteen, musiikin ja runouden maailmassa. Reissullaan Einokkipoika löytää itsensä mitä eriskummallisimmista tilanteista.
Mitä sinä tekisit jos joutuisit etsimään aarrearkkua hauen mahasta, taistelemaan Ihmehirviön kanssa tai pelastamaan lampaita likinäköiseltä sudelta? Onneksi ystävät auttavat toisiaan ja Einokkipoika saa opastusta uusilta ystäviltä matkan varrella sekä pääsee itsekin auttamaan muita.

Ohjaus Hanna Hautala
Käsikirjoitus Esko-Pekka Tiitinen

Tule tutkimaan ja tekemään teatteria oikeassa ympäristössä ja tsemppiseurassa.

Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu Varkauden Teatterin toimistoon puhelimitse puh. 044 364 8822.

Kurssimaksu on 30 e. Jos samasta perheestä tulee kaksi osallistujaa on kurssimaksu 50 € / 2 sisarusta.

Järjestäjänä toimii Varkauden Teatteri yhteistyössä Vekara-Varkauden kanssa.


Talvi-Vekara 2019

PULUBOI -TYÖPAJA
ti 5.3. klo 10-13


Entä jos olisitkin lintu?

Tunnetko Vera Saaren hillitömän hauskat hahmot Puluboin ja Ponitytön? Tule ja tuunaa itsellesi ikioma pulu tai minikeppihevonen. Pääset lennättämään ja ratsastamaan niillä teatterin aulaan toteutetulla mini-Kauppakadulla kuin Puluboi ja Ponityttö konsanaan.

Ryhmien ennakkoilmoittautumiset pe 1.3. mennessä: vekara@varkaus.fi
(ilmoita montako lasta ja aikuista on tulossa sekä saapumisajankohta)
Voimme vastaanottaa ryhmävarauksella max. 15 lasta tasatunnein klo 10, 11 ja 12.

Työpaja on maksuton.

- - -

 

SYYS-VEKARA 2018

TUHKIMO
to 18.10. klo 12


Rakastettu satuklassikko maustettuna muutamalla höppänällä hahmolla sekä tsiljoonalla kilolla taikapölyä!
Olipa kerran tyttö, jota kutsuttiin Tuhkimoksi. Tuo lisänimi tuli hänen alati tuhkaisista vaatteistaan. Tuhkimon elämä meni pyllylleen kun isä meni uusiin naimisiin. Asuminen uuden äitipuolen ja hänen tyttäriensä kanssa osoittautui kuitenkin vähintäänkin haastavaksi. Nämä kolme turhamaisuuden perikuvaa kun kohtelivat häntä kuin palvelijaa ja lörpöttelivät päivät pääksytysten vain itsestään. Tuhkimolla oli ennen ollut ihan oikeakin etunimi, mutta aikaa myöten ihmiset unohtivat sen. Lohtua kökköön tilanteeseensa Tuhkimo saa käymällä äitinsä haudalla, sekä varsin yllättävästä suunnasta. Hän ei olekaan yksin! Tuhkimon elämä mullistuu taas, kun eräänä päivänä saapuu tieto, että prinssi järjestää tanssiaiset, joihin ihan kaikki ovat tervetulleita. Tuhkimo on maailman suosituin satu, josta nähdään Varkauden Teatterissa nyt raikas versio. Sadun draama ja hersyvä komiikka tarjotaan kaikenikäisille sopivana soppana ja lopulta oikeudenmukaisuus voittaa. Arvioitu kesto n. 1 h 45 min., sis. väliaika 20 minuuttia.

LIPUNMYYNTI: Varkauden Teatterin lippukassa on avoinna ma-pe klo 10.00-17.00, puh. 044 364 8830, myynti@varkaudenteatteri.fi. Laivalinnankatu 29, Varkaus. Liput ovat myynnissä myös sähköisesti www.varkaudenteatteri.fi sekä Ticketmasterin toimipisteissä.
Liput toimituskuluineen alkaen 11-15 €.

- - -

Vekara-Varkaus–festivaaliviikon TEATTERIN TAIKAA 2018–kurssi on täynnä

14.5.2018

Kurssille pääsi mukaan 15 nopeimmin ilmoittautunutta nuorta teatterintekijää
Ryhmä harjoittelee ja valmistaa intensiivikurssilla satuseikkailun  ”Revontulitassu kaupungissa”, jota esitetään vekaraviikolla Varkauden Teatterin näyttämöllä.
Harjoitukset alkavat Varkauden Teatterilla 4.6. klo 11. Ryhmää ohjaa varkautelainen teatterin moniottelija Iiris Salmela.

 

Vekara-Varkaus –festivaaliviikon TEATTERIN TAIKAA –kurssin ilmoittautuminen on alkanut

12.4.2018

Teatterin taikaa 2018 on näyttämötaiteen ja yhteishengen lumoissa
Ryhmä harjoittelee ja valmistaa intensiivikurssilla satuseikkailun  ”Revontulitassu kaupungissa”, jota esitetään vekaraviikolla Varkauden Teatterin näyttämöllä.

Näytelmää harjoitellaan viikolla 23 maanantaista 4.6. ja perjantaihin 8.6. klo 11-15. Vekara-viikolla harjoitellaan maanantaista keskiviikkoon klo 10-14 ja torstaina klo 16-19. Torstai-iltana ryhmä osallistuu Kesäkadun Vekara -kulkueeseen. Ensi-ilta on perjantai-iltana 15.6.18. Muut kolme esitystä ovat la-su 16.-17.6.18.

Teatterin taikaa –kurssilla tulevat tutuksi teatteri-ilmaisun perusteet. Ryhmän ohjaajana ja vetäjänä on Varkauden Teatterin Tenho-ohjaaja, teatteri-ilmaisunohjaaja Iiris Salmela.

Kurssille otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä 15 teatterin tekemisestä kiinnostunutta lasta ja nuorta, iältään yli 8–vuotiaita. Osallistujat eivät tarvitse aikaisempaa kokemusta näyttämötyöstä, ainoastaan vaaditaan sitoutuminen harjoitus- ja esitysaikatauluihin.

Tule mukaan kokemaan teatterin tekemisen maaginen maailma ammattiteatterin lavalla
Kurssilla tutustumme näytelmään ja sen rakenteisiin. Kurssilaiset valmistavat Iiris Salmelan mittatilaustyönä kurssilaisille kirjoittaman näytelmän ”Revontulitassu kaupungissa”.

Tässäpä pieni esimaku tulevasta:

Alkoiko kaikki noitarummun kumahduksesta? Vai ukkosen jyrinästä? Joka tapauksessa lasten loma alkaa mökötyksellä ja riitelyllä, eikä ollenkaan niin kuin piti: uimisella, parkourilla ja kaikella muulla yhteisellä tekemisellä. Kaiken lisäksi jokainen tuntuu saavan vihiä saamelaisten kauan sitten jälkeensä jättäneestä aarteesta, joka on kätketty Varkauden sydämeen.
Kuka löytää aarteen, vai vaipuuko se ikuisesti kaupungin kätköihin? Ja voiko enää mikään pelastaa kesää?

Revontulitassu kaupungissa pohjautuu tarinoihin Vyörkan eli Varkauden syntyajoista ja hyödyntää siten myös saamelaista satuperinnettä. Revontulitassun ja lasten lisäksi tarinassa tavataan mm. Willahäntä, Mettäkissa ja jopa itse Haltija.

Käsikirjoitus ja ohjaus Iiris Salmela

Tule tutkimaan ja tekemään teatteria oikeassa ympäristössä ja tsemppiseurassa.

Kysy lisätietoja ja ilmoittaudu Varkauden Teatterin toimistoon puhelimitse puh. 044 364 8822.

Kurssimaksu on 30 e. Jos samasta perheestä tulee kaksi osallistujaa on kurssimaksu 50 € / 2 sisarusta.

Järjestäjänä toimii Varkauden Teatteri yhteistyössä Vekara-Varkauden kanssa.