Blogikisa varkautelaisille nuorille

Varkauden Teatteri käynnistää Teatterin TähtiBloggari -kisan. Kutsu on avoin kaikille varkautelaisille nuorille, esim. Varkauden kaupungin yläasteiden, lukion, Savon ammatti- ja aikuisopiston sekä Savonia ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Kisa on kolmivaiheinen:

  1. Kutsumme kaikki kisasta kiinnostuneet kuuntelemaan teatterille maanantaina 18.9.2017 klo 18 alkaen Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi -näytelmän lukuharjoituksen. Samalla pääset liittymään Teatterin TähtiBloggari WhatsApp –ryhmään, jonka kautta tiedotamme. Sitä kautta on helpoin olla meihin yhteydessä.
    Kaikilla on kolme päivää aikaa kirjoittaa noin 200-300 sanaa pitkä kertomus kokemastaan ja näkemästään. Kisaajat kirjoittavat joko omalla nimellään tai keksimällään nimimerkillä. Kukin osallistuja lähettää tekstinsä osoitteeseen sari.kaurola@varkaudenteatteri.fi. Sari laittaa tekstit Teatterin Tähtibloggari –sivulle.
  2. Puolivälin blogi. Kisaajat pääsevät katsomaan harjoituksia. Heidän tehtävä on kirjoittaa noin 200-300 sanaa pitkä kertomus kokemastaan ja näkemästään seuraavaan sunnuntai-iltaan mennessä.
  3. Kutsumme kisaajat näytelmän ”surevien omaisten näytökseen” ensi-iltaviikon torstai-iltana  16.11.2017 klo 19 katsomaan melkein valmiin näytelmän.
    Myös tästä kisaajat kirjoittavat seuraavaan sunnuntai-iltaan mennessä noin 200-300 sanaa pitkän näytelmäarvion.
    Arviossa lukijoille on tarkoitus avata pienesti näytelmän kulkua, mutta se ei saa paljastaa koko juonen kulkua. Siinä havainnoidaan ohjausta, näyttelijöiden suorituksia, puvustusta sekä lavastusta - ehkä myös valoja, ääniä ja kampauksia.

Viikolla 47 alkaa kaikille avoin äänestys teatterin nettisivuilla. Teatterin raati ohjaaja, teatterinjohtaja ja markkinointi- ja viestintäsihteerin valitsevat kisaajien joukosta jatkoon kolme henkilöä. Loppukilpailuun päässeillä on oikeus mainostaa ja aktivoida ystäviään äänestämään itseään. Äänestysaikaa on kaksi viikkoa.

Äänestäneiden kesken arvotaan liput kahdelle Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi -näytelmän valitsemaansa näytökseen.

Teatterin TähtiBloggaariksi kruunattava henkilö saa omakseen laadukkaan tabletin. Tabletilla hän voi kirjoittaa ja kuvittaa blogeja asioista, joihin hän käy näytäntökauden aikana Varkauden Teatterissa tutustumassa. Blogaaja on näytäntökauden aikana tervetullut tekemään juttuja teatterille niin paljon kuin hänen oma intonsa ja aikansa antaa periksi. Aiheiden valinnasta ja tekoajankohdasta sovitaan yhdessä teatterin kanssa.

Voittajasta tehdään henkilöhaastattelu Varkauden Teatterin nettisivuille ja nosto kevään 2018 ohjelmistolehteen. Lisäksi Teatterin tähtiblogaaja saa kutsun kuluvan näytäntökauden kaikkiin Varkauden Teatterin ensi-iltoihin. Hän voi aina ottaa myös ystävänsä mukaan.
Myös kaksi muuta loppukilpailuun päässyttä kilpailijaa palkitaan pienellä lahjalla. Tarkoitus on luoda kisasta vuosittain toistuva perinne. Eli joka vuosi on jaossa laadukas tabletti ja upea mahdollisuus päästä teatterin sisäpiiriläiseksi!