Blogikisa varkautelaisille nuorille

Kuka on Tähtibloggarimme Helmiina Kauhanen?

Meillä on ilo esitellä kolmetoistavuotias monitoimityttö Varkaudesta.

Kesäisin hän tekee teatteria Teatteriryhmä Nimettömissä ja on ollut vuosia mukana Varkauden Teatterin Vekara-Varkauteen tuottamalla Teatterin taikaa –intensiivikurssilla. Teatteri on Helmiinan ja hänen kavereiden yhteinen rakas harrastus. Talvella vapaa-ajan täyttävät akustisen kitaran soittotunnit sekä Tae Kwon Do, josta vyöasteena on nyt keltainen vihreällä natsalla.
Helmiina on soittanut akustista kitaraa Soisalo-opistolla kakkosluokasta lähtien eli nyt on menossa jo kuudes vuosi. Hänellä on oma kitara, jonka virittäminenkin hoituu leikiten häneltä itseltään. Tosin sanoen äänikorvan pitää olla kunnossa, koska täytyy pystyä kuulemaan pienetkin äänet. Lisäksi rytmitajun täytyy olla kohdillaan.
Rytmitaju  on vienyt Helmiinaa aiemmin myös tanssin maailmaan. Hän on harrastanut  Soisalo-opistolla nykytanssia, Dance on Fusionia ja ”Streettiä”, mutta joutui luopumaan tanssista ajanpuutteen vuoksi. Soittotunnit menivät päällekkäin tanssin kanssa.
Helmiina pitää tärkeänä, että myös kavereille, koulunkäynnille ja rentoutumiselle löytyy aikaa.

Helmiinasta on kasvanut hyvin eläinrakas tyttö. Kotoa löytyy koira ja kaksi kissaa ja hevonen, joka ei kuitenkaan asu pihapiirissä vaan vuokratallilla. Eläimistä eniten aikaa vie tällä hetkellä tuo koira. Eino –poika  on 8 kuukautinen Walesin springerspanieli. Pientä riiviötä pitää opettaa tottelevaisuuteen ja siinä lisäpuuhaa riittää ainakin seuraavaksi  vuodeksi.

Lempiaineet koulussa ovat musiikki ja uskonto, jota hän pitää mielenkiintoisena. Helmiina on musiikkiluokalla, joka kestää kolmosluokasta yhdeksänteen saakka. Musiikkiluokat konsertoivat yleensä kaksi kertaa vuodessa, joulun alla ja keväällä. Lisäksi pienempiä esiintymisiä on vaihtelevasti. Tänä vuonna he esiintyivät Varkauden kaupungin valtuustonsalissa 100-vuotisjuhlaistunnossa. Helmiinan luokalle musiikkia opettaa Tatu Korhonen ja kuoroa johtaa Teemu Kallio.

Helmiinan tavoite keväälle 2018 on, että kouluarvosanat pysyisivät samoina. Lisäksi hän aikoo kehittyä lisää kitaransoitossa.

Vuotta 2017 voidaan pitää Helmiinan vuotena. Sen lisäksi, että hän voitti Varkauden Teatterin TähtiBloggari -tittelin hän kävi pokkaamassa Teatteriryhmä Nimettömistä Vuoden uutukaispalkinnon.
Paljon onnea Helmiina!

PS. Varkauden Teatteri lähettää suuret kiitokset äidinkielenopettaja Seija Kinnuselle, joka innosti mm. Helmiinan mukaan kilpailuun.

- - -

Kilpailu on ratkennut.
TähtiBloggari 2017 -2018 on Helmiina Kauhanen. Jaetun äänikuningattaren tittelin hänen kanssaan jakoi Jenna Kosunen.
Äänestäneiden kesken arvottiin teatteriliput Satavuotais, joka karkasi ikkunasta ja katosi -näytelmään. Onnetar suosi Eeva Niinimäkeä.
Onnea voittajille!

Kuuntele Vesa Moilasen tekemä haastattelu tästä.

- - -

Varkauden Teatteri käynnisti Teatterin TähtiBloggari -kisan. Kutsu oli avoin kaikille varkautelaisille nuorille, esim. Varkauden kaupungin yläasteiden, lukion, Savon ammatti- ja aikuisopiston sekä Savonia ammattikorkeakoulun opiskelijoille.
Kisaan saimme mukaan neljä lahjakasta nuorta naista, joiden sielussa palaa teatterin liekki.

Blogikirjoitukset

Tähtibloggari Helmiina
Tähtibloggari Jenna
Tähtibloggari Maria
Tähtibloggari Sophia

Lue blogitekstit yllä olevista linkeistä.
HUOM! Vain kommentoimalla haluamiesi sivujen kommenttikenttään osallistut teatterilippujen arvontaan! Ja tyttöjen tekstejä kannattaa jakaa <3

Arvonnan voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti ja lisäksi nimet julkaistaan teatterin sosiaalisen median kanavissa. Äänestys aikaa 12.12.2017 klo 23.59 saakka.
 

Kilpailun tiedot

Kisa on kolmevaiheinen:

  1. Kutsumme kaikki kisasta kiinnostuneet kuuntelemaan teatterille maanantaina 18.9.2017 klo 18 alkaen Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi -näytelmän lukuharjoituksen. Samalla pääset liittymään Teatterin TähtiBloggari WhatsApp –ryhmään, jonka kautta tiedotamme. Sitä kautta on helpoin olla meihin yhteydessä.
    Kaikilla on kolme päivää aikaa kirjoittaa noin 200-300 sanaa pitkä kertomus kokemastaan ja näkemästään. Kisaajat kirjoittavat joko omalla nimellään tai keksimällään nimimerkillä. Kukin osallistuja lähettää tekstinsä osoitteeseen sari.kaurola@varkaudenteatteri.fi. Sari laittaa tekstit Teatterin Tähtibloggari –sivulle.
  2. Puolivälin blogi. Kisaajat pääsevät katsomaan harjoituksia. Heidän tehtävä on kirjoittaa noin 200-300 sanaa pitkä kertomus kokemastaan ja näkemästään seuraavaan sunnuntai-iltaan mennessä.
  3. Kutsumme kisaajat näytelmän ”surevien omaisten näytökseen” ensi-iltaviikon torstai-iltana  16.11.2017 klo 19 katsomaan melkein valmiin näytelmän.
    Myös tästä kisaajat kirjoittavat seuraavaan sunnuntai-iltaan mennessä noin 200-300 sanaa pitkän näytelmäarvion.
    Arviossa lukijoille on tarkoitus avata pienesti näytelmän kulkua, mutta se ei saa paljastaa koko juonen kulkua. Siinä havainnoidaan ohjausta, näyttelijöiden suorituksia, puvustusta sekä lavastusta - ehkä myös valoja, ääniä ja kampauksia.

Käynnissä on kaikille avoin äänestys teatterin nettisivuilla. Kilpailun osallistujilla on oikeus mainostaa ja aktivoida ystäviään äänestämään itseään. Äänestysaika umpeutuu 12.12.2017.

Äänestäneiden kesken arvotaan liput kahdelle Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi -näytelmän valitsemaansa näytökseen.

Teatterin TähtiBloggaariksi kruunattava henkilö saa omakseen laadukkaan tabletin. Tabletilla hän voi kirjoittaa ja kuvittaa blogeja asioista, joihin hän käy näytäntökauden aikana Varkauden Teatterissa tutustumassa. Blogaaja on näytäntökauden aikana tervetullut tekemään juttuja teatterille niin paljon kuin hänen oma intonsa ja aikansa antaa periksi. Aiheiden valinnasta ja tekoajankohdasta sovitaan yhdessä teatterin kanssa.

Voittajasta tehdään henkilöhaastattelu Varkauden Teatterin nettisivuille. Lisäksi Teatterin tähtiblogaaja saa kutsun kuluvan näytäntökauden kaikkiin Varkauden Teatterin ensi-iltoihin. Hän voi aina ottaa myös ystävänsä mukaan.
Myös kolme muuta kilpailijaa palkitaan pienellä lahjalla. Tarkoitus on luoda kisasta vuosittain toistuva perinne. Eli joka vuosi on jaossa laadukas tabletti ja upea mahdollisuus päästä teatterin sisäpiiriläiseksi!