« Takaisin

Tähtivierailu Samppanjaa! Heti! torstaina 13.11. klo 19

Anton Tšehovin ”Karhu” ja ”Kosinta” näytelmien mukaan ”Samppanjaa! Heti!”

Tsehov on pienoisnäytelmien mestari vailla vertaa  ja nämä näytelmät ovat yksi keskeinen osa Tšehovin dramaturgisesta tuotannosta. Molemmat näytelmät käsittelevät miehen ja naisen välistä suhdetta. Mies ja nainen puhuvat eri kieltä. He yrittävät tunnustaa rakkautensa toisilleen, mutta ymmärtämättömyys johtaa suureen väärinkäsitykseen. Niin kuin tavallisesti rakkauden kamppailu päättyy häihin samppanjan roiskeilla.

Anton Tšehov on näkymättömästi läsnä näytelmässä koko ajan. Hän suhtautuu ivallisesti ja samoin erityisesti henkilöidensä kohtaloihin ja … samppanjaan.

HUOM! Esitys on suomenkielinen.

Näytelmä on valmistettu Suomen Pietarin pääkonsulaatti Petroskoin toimipisteen tuella.

Ohjaus — Andrei Smolko (Pietari)
Lavastus — Anastasia Judina (Pietari)
Käännös — Armas Mašin
Musiikin valinta — Venäjän ansioitunut taiteilija Ivan Blagodjor (Pietari)

Rooleissa:
Julia Kuikka, Andrei Gorškov, Karjalan ansioitunut taiteilija Sergei Lavrenov


Andrei Smolko on Grigori Kozlovin opiskelija. Smolko valmistui vuonna 2001 teatteriohjaajaksi Pietarin Valtiollisesta Teatteritaiteen akatemiasta. Hänen ohjauksiaan nähtiin lukuisissa teattereissa ympäri Venäjää mm. Pohjoisilla napa-alueilla, Siperiassa, Pietarissa.

Andrei Smolko on ohjannut näytelmät mm. Exupéryn Pikku Prinssi, F. Dostojevskin Valkeat kesäyöt, J. Schwarzin Varjo, Molièren Lääkäri vastoin tahtoaan ja Tunnettumaton tähti loistaa (A.Sokolovan Farjatjevin kuvitelmia -teoksesta tehty näytelmä) jne. Nyt Smolko toimii opettajana Pietarin Valtiollisesta Teatteritaiteen akatemiassa sekä Pietarin Aleksandrinskin teatterin ohjaajana ja opettajana.

Anastasia Judina opiskelee Pietarin Valtiollisessa Teatteritaiteen akatemiassa viimeisellä kurssilla. Nuori opiskelee lavastajaksi Venäjän Fedaraation ansioituneen taiteilijan Eduard Kotšerginin opatuksella. Samppanjaa! Heti!” –näytelmä on aloittelevan lavastajan debyytti teatterissa. 

Ivan Blagodjor on Venäjän ansioitunut taiteilija ja ansioitunut kulttuurialan työntekijä; Pietarin Valtiollisen Teatteritaiteen akatemian professori. Hän osallistui Kultainen naamio ja Kultainen sofiitti –teatterifestivaaleille. Hän toimii akatemiassa laulumusiikin ja musiikkikasvatuksen johtajana, opettajana ja kuoronjohtajana. Blagodjor on myös toiminut musiikinjohtajana Aleksandrinskin teatterissa vuodesta 2003.

Armas Mashin on suomentanut Shamppanjaa! Heti! näytelmän tekstit. Armas Mashin on syntynyt Petroskoissa 1964. Hän on journalisti ja kääntäjä, kulttuurilehti Carelian toimittaja. Mashin kirjoittaa eri julkaisuihin suomen ja venäjän kielellä. Hänen toimittajantyönsä on huomioitu Karjalan tasavallan ansioituneen journalistin arvonimellä. Hänen suomentamiaan näytelmiä on esitetty Karjalan kansallisessa teatterissa (Seppo Kantervon näytelmät Lembi, Sinitaivaan laulu, Kivikirja).

Esityksen kesto noin 2 tuntia, sisältää 20 minuutin väliajan.

Valokuvat Julia Utysheva. Kuvassa A. Gorshkov ja J. Kuikka.

Lisätietoja:    Jukka Tyrväinen, puh, 044 364 8821           

Liput:                 22 €

Myynti:             Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364 8830