« Takaisin

Sirkka ja Sylvi tuo muistot ja haaveet luoksesi

”Sirkka ja Sylvi”  on visuaalinen retki kahden ikiystävän päivän tapahtumiin. Se on kertomus ikäihmisten muistoista, arjesta ja haaveista.
Sirkan ja Sylvin elämät on kudottu sadoista kullanarvoisista muistosirpaleista. Nuoruus 1940- ja 50 -luvuilla on ollut täysin toinen kuin tänään. Vaihtoehdot joista elämän suunta on valittu on laskettu yhden käden sormin. Mummot kutovat muistonsa uudeksi, riemukkaaksi ja rosoiseksi kudelmaksi.
Sirkka ja Sylvi elävät läpi toteutuneita ja toteutumattomia unelmiaan. He ystävystyvät, rakastuvat, sotivat sotansa ja iloitsevat Espanjassa. Tai missä vain mihin heidän mielikuvituksensa heidät heittää.
Sirkan ja Sylvin temmeltäessä sukkapuikot kilisevät, Kansanradio pauhaa ja live-haitari soi. Mutta mistä he unelmoivat nyt?
Rouvien päivä on tapahtumarikas vaikka he eivät poistu asunnostaan: myös ikäihminen voi ihastua ja etsiä piristystä päiväänsä. Mielikuvitus antaa siivet!  Katsoja voi seurata tarinaa seikkailuna ja muistojen herättäjänä.

Prosessin kultaisena lankana on yhteistyö
Sirkka ja Sylvi  -esityksen suunnittelu aloitettiin syksyllä 2015. Työryhmä sai vapaat kädet suunnitella esitys, joka kiertäisi hoivakodeissa Savossa, Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. ”Asetimme tuolloin esitykselle kysymyksiä: muuttuvatko haaveet ja unelmat ikääntymisen myötä? Nähdäänkö menneitä elämän käännekohtia toteutumattomina unelmina? Mitkä asiat ikääntyessä pitää yllä intohimoa elämään?”, muistelee ohjaaja Timo Torvinen.
”Halusimme tulevia katsojia mukaan esityksen suunnitteluun ja keväällä 2016 vierailimme useasti Hoivakoti Joutsenkulmassa Varkaudessa ja Hoivakoti Juventuksessa Joroisissa”, kertoo ohjaaja Timo Torvinen ja jatkaa: ”Harjoituskaudella kävimme esittämässä keskeneräisiä kohtauksia Joutsenkulmassa, jolloin asukkailla oli mahdollisuus vaikuttaa suoraan siihen mitä näyttämöllä tapahtuu. Tämän ja tuntikausien kansanradion kuuntelun, mummoblogien lukemisen, dokumenttiohjelmien katsomisen, lankakerien pyörittelyn sekä omien isovanhempien haastattelujen tuloksena syntyi esitys Sirkka ja Sylvi.”

Sirkka ja Sylvi on Varkauden Teatterin ja Kajaanin kaupunginteatterin toinen yhteisproduktio. Se tuo uusia tuulia sekä Varkauteen että ympäristökuntiin. Pieni sitkeä teatterimme on yhteisproduktion kautta löytänyt keinon viedä teatteria asiakkaiden luokse – ulos talosta. Ja jotta kaikki saavat mahdollisuuden nähdä näytelmä annetaan siitä Varkauden Teatterissa syksyllä 2016 neljä kotinäytöstä.

Sylvi: Eeva Aitta
Sirkka: Iida-Maaria Lindstedt
Jesus Nieminen: Timo Torvinen
Kansanradiossa: Mirja Ryytty, Leena Liimatainen ja Timo Torvinen

Esitysdramaturgia: Työryhmä
Käsikirjoitus, ohjaus & tekniikka: Timo Torvinen
Lavastus, puvustus, maskeeraus: Työryhmä Sirkan korut: Raili ”Riley” Heikkilä

Ensiaamu keskiviikkona 26.10.16  Varkauden Teatterissa.
Kesto noin 1 tunti sisältäen keskusteluosuuden katsojien kanssa.

Kiertuemyynti: Eeva Aitta, puh. 044-4214053
Lisätietoja antaa ohjaaja Timo Torvinen, puh. 040 5961989