« Takaisin

Satavuotias, joka karkasi ikkunasta ja katosi ensi-iltaan 18.11.17

Dynamiittiasiantuntija Allan Karlssonin vertaansa vailla olevat seikkailut maailman historian pyörteissä lähestyvät. Pomminvarmasti viihdyttävä ”roadstory” etenee kuin Forrest Gump konsanaan.

Veijaritarina ikinuoresta dynamiittiasiantuntija Allan Karlssonista
Allan on varsinainen velikulta, joka on elänyt uskomattoman tapahtumantäyteisen elämän. Hän  joutuu vastoin tahtoaan vanhainkotiin, vaikka on ikäänsä nähden erittäin hyvässä kunnossa. Allanin aika käy pitkäksi ja mies päättää ottaa ritolat. Hän karkaa vanhainkodin ikkunasta juuri satavuotisjuhliensa alla.
Tapahtumasarja imaisee Allanin ja hänen uudet ystävänsä hullulle ja odottamattomalle matkalle, jossa hänen liepeissään pyörii rikolliskopla, murhaaja, laukku täynnä rahaa, norsu ja epäpätevä poliisi.

Näytelmän aikana selviää, miten paljon Allanin viehtymys räjähteisiin on jättänyt hänen sormenjälkiään maailmanhistoriaamme. Allanilla oli taianomainen kyky ystävystyä kaikkien kanssa – lähtien amerikkalaisista presidenteistä espanjalaisiin ja neuvostoliittolaisiin tyranneihin…  Satavuotiaan Allanin elämänviisaus on ihanan levollinen: ”Ainoa minkä tietää varmasti on, että nyt on nyt, kaikenlaista tapahtuu ja elämässä käy niin kuin käy.”

"On mahtavaa nähdä ja kuulla, miten näytelmämme eri palaset loksahtelevat kohdilleen ja luovat monikerroksisen ja äärettömän tapahtumarikkaan seikkailun teatterimme lavalle”, sanoo ohjaaja Ville-Veikko Valtanen ja jatkaa: ”Teatteri on todellakin se paikka, missä mikään ei ole mahdotonta. Ei edes uimista rakastava norsu."

---

Perustuu Jonas Jonassonin menestysromaaniin, joka on käännetty 43:lle eri kielelle ja siihen perustuvaa palkittua elokuvaa on näytetty 40:ssä eri maassa.
Käsikirjoitus Raija ja Pentti Nokkalan sekä Raija Rintamäen, ohjaus ja lavastus Ville-Veikko Valtasen sekä puvustus Veera Onttosen. Kampaukset on tehnyt Kirsti Karttunen, äänet Jussi Heiskanen ja valot Juha Paaso-Rantala.

Rooleissa Jussi Immonen,  Annikka Kaistinen, Sakari Kautto, Leena Liimatainen, Jukka-Pekka Löhönen,  Jami Nykänen, Mirja Ryytty, Petteri Ryytty, Ville-Veikko Valtanen ja Maija Yrjölä. Allanin roolin esittää Markku Ryytty.
Näytelmä saa syksyllä 12 esitystä ja jatkaa keväällä ohjelmistossa kuudellatoista esityksellä.

Ensi-ilta Varkauden Teatterissa 18.11.2017 klo 18.
Näytelmän arvioitu kesto on 2 tuntia 25 minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan.
Oikeuksia valvoo Suomen Näytelmäkirjailijat ja Käsikirjoittajat ry.