« Takaisin

Pieleen meni -farssikomedian ensi-ilta 17.11.2018

Komedia urheasta harrastajateatteriryhmästä, joka pelastautuu sinnikkäästi kohtauksesta toiseen – joka sekin menee pieleen.

Varkauden Teatterissa saa lauantaina 17.11. ensi-iltansa Henry Lewisin, Henry Shieldsin ja Jonathan Sayerin kirjoittama brittiläinen farssikomedia Pieleen meni.

On talvi vuonna 1922. Aristokraattisessa kartanossa vietetään Charles Havershamin ja Florence Colleymooren kihlajaisia, kun koko seurue häkeltyy järkyttävästä veriteosta. Tarkastaja Carter alkaa tutkia surmaa, ja yhtäkkiä huomataan, että ruumiita onkin kaksi.

Pohjois-Savon Polyteknisen Draamaseuran innokas ryhmä on tarttunut perinteiseen Agatha Christie –henkiseen murhamysteeriin Kuka murhasi Herra Havershamin? Se pääsee kerrankin esittämään kunnon budjetilla toteutetun näytelmän.

Roolitus on täydellinen, lavasteet ja rekvisiitta verrattomat. Kaikki on valmista ensi-iltaa varten, mutta sitten kaikki mikä voi mennä pieleen menee totaalisen pyrstölleen.

”Näyttelijät ovat joutuneet mukavan haasteen eteen esittäessään tuplarooleja, joita ei ole luotu perinteisellä kaavalla”, kertoo ohjaaja Saija Jäntti ja jatkaa: ”Jokainen näyttelee harrastajanäyttelijää, joka näyttelee roolihahmoa. Kuinka herkullista!” Jäntti pohtii, että katsojalle voi olla vapauttava kokemus päästä katsomaan mokailua oikein luvan kanssa.

Pieleen meni on näytelmä näytelmässä. Sen alkuperäisteos, The Play That Goes Wrong on Mischief Theatre Companyn komedia. Näytelmä sai alkunsa lontoolaisesta lähiöpubista, johon näyttelijäopiskelijat tekivät komedian ”kieli poskessa” –meiningillä vuonna 2012. Syyskuussa 2014 näytelmä sai ensi-iltansa Duchess Theatressa. Siellä se on ohjelmistossa tänäkin päivänä ylistettynä ja palkintoja keränneenä hittinä, joka on pokannut mm. parhaan komedian Oliver palkinnon vuonna 2015. Näytelmää on esitetty Ison-Britannian lisäksi mm. Australiassa, Yhdysvalloissa, Japanissa ja Irlannissa. Suomen kantaesitys oli Tampereen Teatterissa syksyllä 2016.

Esityksen suomennos on Mikko Koivusalon ja ohjauksesta vastaa Saija Jäntti. Lavastus on Jonna Kuittisen ja pukusuunnittelu Taina Peltomäen. Äänet ja tehosteet on tehnyt Anssi Mustonen Outokummun Riveriasta opinnäytetyönään Jussi Heiskasen ohjauksessa ja valot ovat Marko Etelärinteen.  
Pohjois-Savon Polyteknisen Draamaseuran näyttelijöitä näyttelevät Jussi Immonen, Annikka Kaistinen, Sakari Kautto, Leena Liimatainen, Jukka-Pekka Löhönen, Markku Ryytty, Ville-Veikko Valtanen ja Maija Yrjölä.

Arvioitu kesto 2 tuntia 15 minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan. Esitys on Varkauden Teatterin ohjelmistossa maaliskuun loppupuolelle 2019 asti ja saa yhteensä 26 esitystä.

Esityksen mediakuvat löytyvät osoitteesta www.varkaudenteatteri.fi ja sieltä oikeasta ylälaidasta Media ja Kuvapankki. Kuvat Sini Kero.

Lisätiedot: Saija Jäntti, p. 050 5913369, saija.jantti(at)gmail.com (vieraileva ohjaaja)

Liput: 21-24 €. Myynti Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364  8830 osoitteessa Laivalinnankatu 29, 78200 Varkaus. Liput ovat myynnissä myös Ticketmasterin kanavissa.