« Takaisin

Pelastetaan äiti tuo lastenesityksen asiakkaidensa luokse

Pelastetaan äiti on suloisen visuaalinen satuseikkailu. Se on kertomus pienestä tytöstä, joka pelastaa äitinsä Sinisen kynsistä.
Tytön äiti maalaa. Äiti on niin Sinisen lumoissa, ettei näe eikä kuule mitään. Ei edes silloin kun Tyttö huutaa: äiti tuu kattomaan! Ja voi ei. Äiti jää Siniseen tauluun vangiksi!
Onneksi Tyttö on rohkea ja lähtee etsimään keinoa jolla pelastetaan äiti. Seikkailu on hassu ja vain ihan vähän jännittävä ja Tyttö tapaa matkallaan monta uutta tuttavuutta. Lopulta, yleisönkin avustuksella, äiti saadaan pelastettua Sinisen lumoista.
- Voi Äiti! Me pelastettiin sut!
- Voi Kulta! Kiitos!

Pelastetaan äiti on yhden naisen kiertävä lastenteatteriesitys, jossa näyttelijä puvustuksineen, tarpeistoineen sekä lavasteineen tulee ja rakentaa teatterin paikan päälle.
Hahmoja on monta: äiti, tyttö, sammakko, kameli, merirosvo ja niin edelleen, mutta esiintyjiä vain yksi.
Esityksessä kenkä saattaa muuttua sammakoksi ja liina mereksi – aivan kuin lasten leikeissä konsanaan! 

Lapsikatsoja voi seurata tarinaa seikkailuleikkinä, aikuinen näkee ehkä toisenkin tason; kysymyksen vanhemmuudesta, läsnäolosta, pysähtymisestä lapsen hetkeen.

Yleisötyötä
Näytelmään kuuluu yleisötyöosuus. Näyttelijä Eeva Aitta lähettää päiväkodille ennakkotehtäviä, jotka tulevat osaksi esitystä. ”Esityksen jälkeen pidetään puolen tunnin työpaja, jossa käsitellään esityksen nostattamia ajatuksia ja tutustutaan lasten tekemiin maalauksiin. Ihastellaan maailman värejä!" , Eeva Aitta kertoo ja jatkaa. "Odotan innolla näitä kohtaamisia. Paljon olen Kainuun päiväkoteja kiertänyt vuosien varrella, hauskaa tutustua nyt myös enemmän savolaislapsiin.”

Menemme asiakkaiden luo
Pelastetaan äiti avaa Varkauden Teatterin syksyn näytäntökauden tuomalla uusia tuulia Varkauden kaupunkiin. Pieni sitkeä teatteri on yhteisproduktion kautta löytänyt keinon viedä teatteria asiakkaiden luokse – ulos talosta. Näytelmä on Varkauden Teatterin ja Kajaanin kaupunginteatterin ensimmäinen yhteisproduktio.

Käsikirjoitus: Markku Hoikkala ja Otso Kautto

Ohjaus: Kari Suhonen

Näyttämöllä: Eeva Aitta

Ensi-aamu torstaina 3.9.2015 Taulumäen päiväkodissa, Varkaudessa

Esitys on suunnattu 3 - 8 -vuotiaille. Kesto n. 40 min.

Näytelmässä kuultava musiikki sekä äänimaailma on Kari Suhosen käsialaa. Lavastus on työryhmän ja Markku Hernetkosken yhteistyötä. Samoin puvut ovat Taina Peltomäen ja työryhmän. Tarpeiston, julisteen ja käsiohjelman on tehnyt Soile Savela ja julistekuvan on maalannut Markku Hernetkoski. Valokuvat Sari Kaurola ja Kari Suhonen. Oikeudet omistaa Agency North Oy.

Tilattavissa kiertueelle. Esitykseen liittyy yleisötyö-paketti.

Tiedustelut ja keikkatilaukset: eevaaitta@gmail.com, 044 - 421 4053