« Takaisin

Nunnia ja konnia -musikaalin ensi-ilta 16.9.2017

Varkauden Teatterin Suomi100 –juhlavuoden syksyn avaa riemukas musikaali Nunnia ja konnia, joka soi musiikin ilosanomaa ja naisenergiaa.
Mitä tapahtuukaan, kun vapauteen tottunut ihminen sijoitetaan askeettiseen ja normien rajoittamaan yhteisöön?


Räiskyvä yökerholaulajatar Deloris Van Cartier haluaa uralleen nostetta kyseenalaista elämää elävän miesystävänsä Vincen yökerhossa.  Epäonnekseen Deloris sattuu todistamaan tämän tekemän murhan. Suojellakseen Delorista poliisi piilottaa hänet nunnaluostariin.
Kahden eri maailman kohtaaminen ei ole koskaan kitkatonta, kuten esimerkiksi itsekkyys vastaan yhteisöllisyys sekä ilo ja boogie vastaan viha ja suvaitsemattomuus. Ja kuten tunnettua, kitka synnyttää energiaa. Deloris ja iloiset nunnat ovat lyömätön joukko ladatessaan ilmoille soulin, gospelin ja diskon tarttuvat sävelet.

Rehevä naisroolien kirjo
”Meillä on käsissämme kultakimpale”, toteaa ensimmäisen musikaaliohjauksensa Varkauden Teatterille tekevä teatterinjohtaja Kari Suhonen ”Tätä musikaalia on ollut hieno työstää upean porukan kanssa. Tässä tarinassa yökerholaulajatar Delorikselle ja luostarin nunnille tarjoutuu mahdollisuus kasvuun, kun he näkevät asiat ja itsensä toistensa näkökulmista. Musiikin elähdyttävä voima poistaa näytelmän henkilöiden pelkoja ja ennakkoluuloja ja siten tekee elämästä nautinnollisempaa”, kiteyttää Suhonen.

Musikaali perustuu Whoopi Goldbergin tähdittämään Sister Act -elokuvaan (1992), jonka pohjalta tehtyä näyttämöversiota on vuodesta 2006 lähtien esitetty eri puolilla maailmaa. Näytelmä vapautui pari vuotta sitten pykälästä, jonka mukaan Deloreksen esittäjän täytyi olla afroamerikkalainen. Tuon pykälän poistuttua Varkauden Teatterin Nunnia ja konnia on Suomessa toinen tuotanto.

---

Sävellys Alan Menken, sanoitus Glenn Slater, teksti Cheri Steinkellner ja Bill Steinkellner, suomennos Heikki Sankari, Kristina Vahvaselkä ja Jussi Vahvaselkä.

Ohjaus Kari Suhonen, kapellimestari Sami Ruutiainen, koreografia Elina Turpeinen, lavastus Riitta Huttunen, puvustus Taina Peltomäki, kampaukset Kirsti Karttunen, maskeerauksen suunnittelu Veera Airas, äänet Jussi Heiskanen, valot Juha Paaso-Rantala.

Rooleissa Jussi Immonen, Sanna Jordan, Annikka Kaistinen, Sakari Kautto, Piia Kolima, Leena Liimatainen, Ida-Maria Lius, Jukka-Pekka Löhönen, Kaisa Mäntymaa, Jami Nykänen, Tiina Ruutiainen, Markku Ryytty, Mirja Ryytty, Petteri Ryytty, Kari Suhonen ja Ville-Veikko Valtanen. Deloriksen roolin esittää Maija Yrjölä.
Orkesterissa soittavat Anssi Huotari, Jukka Kolehmainen/Joksi Reijonen, Aku Nyyssönen ja Sami Ruutiainen.

Näytelmä saa syksyllä 32 esitystä ja jatkaa keväällä ohjelmistossa

Ensi-ilta Varkauden Teatterissa 16.9.2017 klo 18.
Näytelmän arvioitu kesto on 2 tunti 15 minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan.
Oikeuksia valvoo Josef  Weinberger Limited.

---

Lisätietoja: ohjaaja Kari Suhonen, puh. 044 3648821 tai kari.suhonen@varkaudenteatteri.fi

Valokuvia löydätte osoitteesta www.varkaudenteatteri .fi ja sieltä Media ja Kuvapankki
Kuvat: Varkauden Teatteri/Jone Matilainen

Liput: 32-35 €. Myynti Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364  8830 osoitteessa Laivalinnankatu 29, 78200 Varkaus. Liput ovat myynnissä myös Ticketmasterin kanavissa.