« Takaisin

Maailmanlopun hautaustoimisto avaa Varkauden Teatterin 101. näytäntökauden

Tarina kertoo toisen polven hautausurakoitsija Theodor Antista, joka saa vihdoinkin yllättävän tilaisuuden rikastua. Tulevaisuuden Suomeen sijoittuvissa tapahtumissa hänen tietään rikkauteen kuitenkin hankaloittavat muun muassa maamme uusi pääministeri BB-Maki, oppositiojohtaja Sika-Harri, virkamiesten virkamies ja Viinapiru.

Peräänantamattomana yksityisyrittäjänä Theodor Antti yrittää kaikkensa, jotta saisi myytyä valtiolle isänsä Elef Antin aikanaan ostaman kiinalaisen arkkuvaraston. Tästä alkaa ratkiriemukas tapahtumasarja, joka juoksuttaa näyttämölle mitä ihmeellisimpiä tyyppejä aina pelsepuupiin saakka.

Maailmanlopun hautaustoimisto on tuore ja jopa poliittisesti terhakka komedia, jossa yrittäjyys ja sinnikkyys palkitaan.

Mitä ohjaaja  onkaan kehitellyt?
Näytelmä on Ville-Veikko Valtasen toinen ohjaus Varkauden Teatterissa. Hän on myös lavastanut sen.
Monissa rooleissa näyttelijänä Varkauden Teatterissa vuodesta 2006 viihtynyt mies on nyt viimeistään hanskaamassa uutta ammatillista aluevaltausta.
Valtanen kertoo ilokseen huomanneensa, että roolitus on selvästikin onnistunut, koska lavalle tulee koko ajan herkullisia hahmoja.

Ylöspanossa ajoittain henkäys steampunkia
Populaarikulttuurin uusin tyylisuunta, joka yhdistelee höyrykoneiden ja kellonkoneistojen aikakautta on vahvasti esillä Maailmanlopun hautaustoimisto-näytelmän visuaalisessa ylöspanossa. Teknologiaa on myös jälleen otettu mukaan livekuvan muodossa. Lavalla näytellään sekä kameralle että yleisölle.
Ville-Veikko Valtanen kertoo steampunk -teemasta lisää:” Maailmanlopun hautaustoimistossa keskitytään pienen pieniin yksityiskohtiin, unohtamatta kuitenkaan isoa pensseliä.”
”On ollut upeaa nähdä talon ”kädentaitajien” innostus ylöspanon toteutuksessa ja Steampunk –tytöt herättivät ansaitusti huomiota jo Sampea ja Samppanjaa –festivaaleilla elokuun alussa.”, Valtanen jatkaa.

Maailmanlopun hautaustoimiston  ensi-ilta on Varkauden Teatterissa 6.9.2013. Sen ovat käsikirjoittaneet mm. ennätyksiä rikkoneen Alivuokralaisen takaa löytyvät Heikki Vihinen ja Timo Kahilainen. Näytelmän on puvustanut Taina Peltomäki, kampaukset ja maskeeraukset ovat  Riikka Hakamäen ja tarpeisto Mirja Ryytyn. Valot on tehnyt Marko Etelärinne ja tehosteet Jussi Heiskanen.

Näytelmän arvioitu kesto on n. 2 tunti 15 minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan.

Kantaesitys Tampereen Työväen Teatterissa 6.10.2011.
BB-Makin musiikkivideo löytyy osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=WhZe0ysTymg
Musiikin videolle on tehnyt Sami Ruutiainen ja koreografia on Noora Purasen.

Lisätietoja:      ohjaaja Ville-Veikko Valtanen, puh. 044 364 8860

Valokuvia löydätte osoitteesta www.varkaudenteatteri .fi ja sieltä Media ja Kuvapankki
Kuvat: Varkauden Teatteri/Sini Koistinen.

Liput: 19-22 €. Myynti Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364  8830 osoitteessa Laivalinnankatu 29, 78200 Varkaus. Liput ovat myynnissä myös Lippupalvelussa.