« Takaisin

Hellyyden ehdoilla ensi-iltaan 11.1.2014

Oscar -palkittu romanttinen komedia hurmaa rehellisyydellä ja lämmöllä.

Vahva kertomus äideistä, isistä, tyttäristä, miehistä ja ystävistä
Dan Gordonin näyttämösovitus Larry McMurtryn romaaniin perustuvasta elokuvasta kertoo äidistä ja tyttärestä, joiden henkinen napanuora ei katkea, vaikka tytär nai yliopistomiehen ja perustaa oman perheen. Samalla tytärtään Emmaa varmaotteisesti opastava Aurora suree katoavaa nuoruuttaan. Äiti uskaltautuu ottamaan lohtua vastaan naapurin naisiin menevältä ja jo eläköityneeltä astronautilta, jolta näyttää löytyvän silmää myös kypsälle naiskaudelle.
Emman, Auroran ja Garrettin tarina saa lopun lähestyessä yllättäviä ja koskettavia käänteitä. Samalla näytelmän alkupuolen kepeys saa seurakseen toiseen näytökseen aimo annoksen herkyyttä.

Kolme johtavaa roolia ja jäähyväisiä
Auroraa näyttelevä Annikka Kaistinen pääsee nauttimaan vahvasta naisroolista. Näytäntökauden alussa kiinnitetty uusi naisnäyttelijämme Marja Sundgren pääsee näyttämään itsestään uusia puolia Emman roolissa. Lavalla on paljon myös pinnan alla aaltoilevia tunteita, sillä Garrettin rooli on näyttelijä Orvo Björniselle jäähyväisrooli Varkauden Teatterissa. Orvo jää eläkkeelle tämän kevätnäytäntökauden jälkeen.

Dan Gordonin ja Linda Grayn yhteistyön hedelmä
Parhaiten Dallasin Sue Elleninä tunnettu Linda Gray sekä käsikirjoittaja ja näytelmäkirjailija Dan Gordon perustivat vuonna 2007 GR8 Theatricals yhtiön, joka tuottaa teatteriesityksiä kansainvälisesti. Gray tuotti ja ohjasi Englannissa Gordonin sovittaman Hellyyden ehdoilla -näytelmän maailman kantaesityksen.

Hellyyden ehdoilla  ensi-ilta on Varkauden Teatterissa 11.1.2014. Sen on käsikirjoittanut Dan Gordon ja näytelmä on toteutettu yhteistyössä GR8 Theatricalsin kanssa.
Näytelmä perustuu Larry McMurtryn romaaniin ja James L. Brooksin elokuvakäsikirjoitukseen, jonka tuotti Paramount Pictures Corporation. Näytelmän on suomentanut Reita Lounatvuori.

 

Varkauden Teatterissa ohjaus ja lavastus ovat Jukka Tyrväisen ja puvustus Taina Peltomäen.  Äänet ovat Jussi Heiskasen, valot Marko Etelärinteen, kampaukset sekä maskeeraukset Riikka Hakamäen.
 

Näytelmän arvioitu kesto on noin 2 tuntia sisältäen 20 minuutin väliajan.

Kantaesitys oli Tampereen Työväen Teatterissa tammikuussa 2010.

 

Lisätietoja:      ohjaaja Jukka Tyrväinen, puh. 044 36408821

 

Valokuvia löydätte osoitteesta www.varkaudenteatteri .fi ja sieltä Media ja Kuvapankki
Kuvat: Varkauden Teatteri/Sini Koistinen

Liput: 19-22 €. Myynti Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364  8830 osoitteessa Laivalinnankatu 29, 78200 Varkaus. Liput ovat myynnissä myös Lippupalvelussa.

 

 

 

ROOLIT

 

Aurora Greenway……………………………………Annikka Kaistinen

Emma Horton………………………………………….Marja Sundgren

Patsy………………………………………………………Mirja Ryytty

Garret Breedlove……………………………………..Orvo Björninen

Doris……………………………………………………….Matleena Mannerto

Sairaanhoitaja………………………………………….Leena Liimatainen

Tohtori Maise…………………………………………..Markku Ryytty