« Takaisin

Hurmurimusikaali Poikamiesboksi valloittaa Varkauden

Uuuu... sydämenasiat solmussa ensi-illassa 15.10.2016
Chuck Baxter on yksi monista toimistovirkailijoista suuressa vakuutusyhtiössä. Hänellä sattuu kuitenkin olemaan takataskussaan jotain, mikä auttaa häntä pääsemään esimiestensä suosioon: asunto kaupungin keskustassa. Paikka, jossa nämä voivat viettää aikaa naisseurassa vaimojensa tietämättä.
Chuck siis päätyy lainaamaan avaintaan esimiehilleen toivoen saavansa kiitokseksi edes pienen kädenojennuksen. Eikä aikaakaan kun mies alkaa kohota urallaan. Tietyssä vaiheessa Chuckin on päätettävä, kuinka pitkälle hänen moraalinsa venyy. Onko uraputki hänelle tärkeämpää kuin rakkaus ja inhimillisyys?

60-luvun charmia
Komediallinen Broadway -musikaali on täynnä säkenöivää, vauhdikasta dialogia ja aitoa 1960-luvun charmia. Ennen kaikkea se valloittaa kuitenkin popvelho Burt Bacharachin musiikilla, jossa keveys ja koskettavuus yhdistyvät hilpeän svengaavasti. Musiikin svengi tuo aika-ajoin mieleen ihastuttavat Kivikasvomme.
Musikaali perustuu Billy Wilderin ja I.A.L. Diamondin kirjoittamaan elokuvaan The Apartment. Se voitti valmistuttuaan parhaan elokuvan Oscarin lisäksi neljä muuta Oscaria. Varkauden Teatterissa Chuck Baxterin roolissa vierailee meidän upea tangokuninkaamme Petri Hervanto.

”Yhteistyö ja aikataulutus ovat onnistuneen musikaalin taikasanat”
Tämä on ohjaaja Veera Airaksen resepti ja Poikamiesboksin ohjauksen kultainen lanka.  ”Rakkaus on asia jota meistä jokainen haluaa ja monet tekevät mitä vain sen eteen. Toiset taas haluavat päästä takaisin siihen miltä tuntui kun rakastui ensimmäistä kertaa.”, summaa ohjaaja Veera Airas. Hän kiteyttää musikaalin kipupisteet kauniisti:” Vaikkakin tämän teoksen teemana on myös uralla eteneminen, niin kaiken keskiössä tässä on rakkaus ja parisuhteet. Ura ja raha eivät loppujenlopuksi ole se mikä on kaikkein tärkeintä. Ihmisen onnellisuus on se mikä on tärkeintä ja rakkaus on hyvin suuri osa onnea.”

Ohjaaja Veera Airas on monipuolinen taiteilija, ohjaamisen ja dramaturgisten töiden lisäksi hän on toiminut mm. lavastajana, elokuvaohjaajana, kuvaajana, leikkaajana, kouluttajana ja kriitikkona sekä Isossa-Britanniassa että Suomessa, viime vuosina erityisesti Pohjois-Savossa ja Helsingissä.
Veera Airas ohjasi Varkauden Teatterin viime kauden supersuositun Sugar – piukat paikat  -musikaalin. Poikamiesboksi  on hänen toinen ohjauksensa Varkauden Teatterille.

Poikamiesboksi –musikaalissa kapellimestari Sami Ruutiaisen työ nousee merkittävään asemaan, sillä hän on harjoittanut myös laulut.  Musikaalin tarinaa ja musiikkia tukevat koreografiat on luonut kuopiolainen koreografi Elina Turpeinen ja ohjaaja Veera Airas. Näytelmän on puvustanut Taina Peltomäki ja lavastanut Sami Härkönen. Kampaukset ovat Kirsti Karttusen ja maskeeraukset on suunnitellut Veera Airas. Tarpeisto on Mirja Ryytyn, valot on tehnyt Marko Etelärinne ja tehosteet Jussi Heiskanen. Musikaalin on käsikirjoittanut Neil Simon ja suomentanut Mikko Viherjuuri.

Näytelmän arvioitu kesto on n. 2 tuntia 35 minuuttia sisältäen 20 minuutin väliajan.

 

Lisätietoja:   ohjaaja Veera Airas, puh. 040 8715936

Valokuvia löydätte osoitteesta www.varkaudenteatteri .fi ja sieltä Media ja Kuvapankki
Kuvat: Varkauden Teatteri/ Tatu Pulliainen.

Liput: 32-35 €. Myynti Varkauden Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364  8830 osoitteessa Laivalinnankatu 29, 78200 Varkaus. Liput ovat myynnissä myös  Ticketmasterilla.

 

ROOLIT

Chuck Baxter  -  Petri Hervanto

J.D. Sheldrake - Jukka-Pekka Löhönen

Fran Kubelik  -  Kirsi Laamanen

Dobitch -  Ville-Veikko Valtanen

Sylvia Gilhooley, tarjoilija, hoitaja -  Maija Yrjölä

Kirkeby -  Pekka Holopainen

Ginger -  Tiina Ruutiainen

Neiti Olson -  Annikka Kaistinen

Vanderhof - Sakari Kautto

Vivien Marge, Della Hoya, tarjoilija -  Marja Sundgren

Tohtori Dryfuss -  Markku Ryytty

Vahtimestari, miesvirkailija, Bob,  Karl - Jussi Immonen

Lääkäri, siivooja -  Leena Liimatainen

Orkesteri

Kapellimestari / koskettimet -  Sami Ruutiainen

Kitara, koskettimet, haitari - Anssi Huotari

Basso -  Jukka Kolehmainen

Rummut -  Aku Nyyssönen