« Takaisin

Timo Tuominen - Encore Brel tähtivierailu

Tähtivierailu suoraan Suomen Kansallisteatterista ke 17.2.16 klo 19

Iättömät mestariteokset valoista ja varjoista, ironisen herkästi ja hienostelemattoman tyylikkäästi!

Tuominen laulaa ja tulkitsee lauluja elämän suurista kysymyksistä rakkaudesta Breliin. Hänen esityksistään on sanottu, että ne saavat suomalaiset kuulijat rakastumaan äidinkieleensä ja kaivamaan Brelin elämää ja kuolemaa sekä parisuhteita käsittelevät rosoiset chansonit uudelleen esille levylautasille pyörimään. Selkeästi vinyylikauden musiikkiahan ne monelle meistä edustavat.

Aina laulajan ei tarvitse olla syntyperäinen ranskalainen. Todiste siitä on belgialaissyntyinen Jacques Brel (1929–1978), Pariisissa lähes koko ikänsä asustanut chansonin mestarin. Entäpä miten sujuvasti kääntyvät Brelin rytmikkään eloisat chansonit suomeksi? Siihen tarvitaan sielukas ammattilainen. Timo Tuominen on juuri sellainen.
Tuomista säestää nelimiehinen yhtye, jonka häikäisevän virtuoosimainen yhteissoitto tuo ranskalaisen chansonin taianomaisella tavalla suomalaiseen maisemaan.

Suomen Kansallisteatterin karismaattinen näyttelijä Timo Tuominen (s. 1964) on tuttu monista kotimaisista elokuvista ja musikaaleista, kuten Housut pois (Helsingin kaupunginteatteri), jossa hänellä oli pääosa. Viime näytäntökaudella hän esitti Volodjaa, yhtä päärooleista, Pirkko Saision "Slava! Kunnia" esityksessä. Meille Timo Tuominen on melkein kuin oma poika. Hän näytteli Varkauden Teatterissa 1990-luvun alkupuolella.

Tuominen on esittänyt Brelin lauluja jo vuodesta 2011. Ensimmäisessä Brel-lauluillassaan hän lauloi parikymmentä tunnetuinta suomennettua laulua. Haltioituneen vastaanoton innoittamana Tuominen järjesti toisen illan, jota varten hän käänsi esitettävät laulut yhtä lukuun ottamatta itse.

Mahtavaa saada Tuomisen Brel-ohjelma tänne Varkauteen!

Kesto 2 tuntia 15 minuuttia, sis. väliaika 20 minuuttia.

Liput toimituskuluineen alkaen 20 €
Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364 8830 sekä Lippupalvelu.