« Takaisin

Max ja Moritz kepposten kimpussa valloittaa Varkauden

Kuusi näytöstä kiitetystä esityksestä toukokuun puolivälissä nyt meillä.

Kajaanin Kaupunginteatterin näyttelijät herättävät henkiin Max ja Moritz -tarinan, joka kertoo kahdesta kurittomasta pojasta. Tarina on saksalaisen lastenkirjallisuuden tunnetuimpia. Wilhelm Busch julkaisi sen 1865.

Max ja Moritz kertoo kahdesta keppostelevasta kaveruksesta, jotka juonivat pahaa-aavistamattomien kyläläisten päänmenoksi jos jonkinnäköisiä kolttosia. Poikien elämäntahto kumoaa kaikki kurissapitopyrkimykset. Pojat tahtovat vain elää ja nauttia, ottaa maailmasta parasta, mitä sillä on annettavanaan.

Onni on pojille hekottelua ja naurua, kun räätäli räpiköi purossa, tai opettaja on pamauttanut naamansa mustaksi piippua sytyttäessään.. Mutta kuinka poikaviikareiden käy – pääsevätkö he pälkähästä vai saavatko he ansionsa mukaan..? 

Wilhelm Buschin legendaarinen lasten kuvakirja taipuu Kajaanin Kaupunginteatterin alueryhmän ja ohjaaja Minna Vainikaisen otteessa ratkiriemukkaaksi alakouluikäisille suunnatuksi esitykseksi, jossa tarinan sisältämät kahden poikaveijarin kyläläisille tekemät seitsemän kepposta näyttämöllistyvät muun muassa sirkusteatterin keinoin! Hulvaton esitys sisältää vekkulia riimittelyä, vauhtia ja toimintaa sekä hyväntahtoista huumoria – olkoonkin, että viikareiden kepposet ovat melkoisia..! 

Alkuperäisteos Wilhelm Busch
Dramatisointi Sami Parkkinen (vier.)
Ohjaus Minna Vainikainen (vier.)
Lavastus Riitta Raunio
Pukusuunnittelu Riitta Raunio
Äänisuunnittelu Sinikka Isoniemi
Valosuunnittelu Mikko Kemppainen

Näyttämöllä Teija Töyry, Mika Silvennoinen ja Antti Hovilainen.
Kuvat Ia Samoil

Kesto 50 min, ei väliaikaa.

Näytökset Varkauden Teatterissa pe 12.- ke 17.5.2017. Liput toimituskuluineen alkaen 10-12 €
Teatterin lippumyymälä, puh. 044 364 8830 sekä Ticketmaster.